Himachal GK MCQs (Lakes) -1



1. 'Mahakali Lake' is located in which of the following districts of Himachal Pradesh?
A. Shimla
B. Chamba
C. Kullu
D. Sirmaur

2. Which of the following lakes is not an artificial lake?
A. Gobind Sagar Lake
B. Riwalsar Lake
C. Pong Lake
D. Pandoh Lake

3. Which of the following lakes is situated in district Mandi?
A. Manimahesh
B. Dal 
C. Surajtal
D. Kumaarwaah

4. 'Renuka Lake' is located in which district?
A. Shimla 
B. Kullu 
C. Sirmaur
D. Mandi

5. Which of the following lakes is an artificial lake?
A. Renuka
B. Rewalsar 
C. Pandoh
D. Khajjiar

6. 'Kamrunaag Lake' is located in which tehsil of district Mandi?
A. Sarkaghat
B. Karsog
C. Chachiyot
D. Sundernagar

7. The famous 'Rewalsar Lake' is located in which district?
A. Bilaspur
B. Sirmaur 
C. Mandi
D. Chamba

8. 'Kaveri lake' is located in which district?
A. Shimla
B. Mandi
C. Kangra
D. Chamba

9. The very famous 'Nako Lake' is located in which district?
A. Kinnaur
B. Sirmaur
C. Chamba
D. Lahaul-Spiti

10. 'Chandratal Lake' is located in which district?
A. Chamba
B. Lahaul-Spiti
C. Kinnaur
D. Kullu

Answers: 1-B, 2-b, 3-d, 4-c, 5-c, 6-c, 7-c, 8-c, 9-a, 10-b.

Read more: Himachal GK MCQs (Lakes) -2
Share on Google Plus

Author: Karun Bharmoria

    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts