Himachal GK MCQs (Lakes) - 4


1. The altitude of Lama Lake is:
A. 3962 mt.
B. 3812 mt.
C. 3768 mt. 
D. 3902 mt.

2. Parshuram Tal is located at:
A. Renuka
B. Nirmand
C. Riwalsar
D. Dharmasala

3. Which lake is located in district Shimla?
A. Tanu Jubbal
B. Kumarwaah
C. Chandratal
D. Prashar

4. The lake which is third highest lake of India and highest lake of Himachal Pradesh is:
A. Manimahesh
B. Surajtal
C. Chandratal
D. Lama

5. Which lake in Himachal Pradesh is known for 'group of seven lakes'?
A. Gadhasru
B. Nako
C. Suksar
D. Lama Dal

6. 'Sorang Lake' is located in:
A. Kinnaur
B. Lahaul-Spiti
C. Chamba
D. Kullu

7. On which mountain peak 'Chandranahan Lake' is located?
A. Kapur
B. Manimahesh
C. Chansal
D. Deo Tibba

8. Which lake is located in district Kangra?
A. Kareri
B. Gadharsu
C. Lama
D. Khajiar

9. 'Manimahesh Lake' is located in:
A. Kangra
B. Chamba
C. Kullu
D. Mandi

10. 'Yulakanda Lake' is located in:
A. Kinnaur
B. Chamba
C. Lahaul-Spiti
D. Mandi

Answers: 1-a, 2-a, 3-a, 4-b, 5-d, 6-a, 7-c, 8-a, 9-b, 10-a.

Read more: Himachal GK MCQs (Hot Water springs)
Share on Google Plus

Author: Karun Bharmoria

    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts