Himachal GK MCQs (Valleys) - 2



1. Yul valley is in district.............
A. Kinnaur
B. Lahaul Spiti
C. Chamba
D. Mandi

2. Dhawin and Chonton valleys are located in district.......
A. Mandi
B. Una
C. Bilaspur
D. Hamirpur

3. Solang valley is located in......
A. Solan
B. Kullu
C. Kangra
D. Chamba

4. Alpine vegetation is found in......
A. Balh Valley
B. Spiti Vallet
C. Chamba Valley
D. Sangla Valley

5. Pabbar valley in Himachal Pradesh is also known as:
A. Rohru Valley
B. Balh Valley
C. Kullu Valley
D. Kangra Valley

6. Changar lift irrigation project which is a joint venture of India & Germany started in 1962 is located in:
A. Kullu valley
B. Balh valley
C. Kangra valley
D. Pabbar valley

7. Kibber village is situated in.......
A. Chamba valley
B. Kaza valley
C. Sangla valley
D. Balh valley

8. Chamba valley is also known as:
A. Sutlej valley
B. Bait valley
C. Ravi valley
D. Kaithi valley

9. Which of the following is the most fertile valley in Himachal Pradesh?
A. Kullu
B. Balh
C. Ravi
D. Kangra

10. Kullu valley is also known as:
A. Shiva valley
B. Deva valley
C. Fertile valley
D. Beas valley

Answers: 1-a, 2-c, 3-b, 4-b, 5-a, 6-b, 7-b, 8-c, 9-b, 10-b.

Read more: MCQs (Ancient Sources & Rig Vedic Age)

Keywords: hpsssb board hamirpur, hpsssb hamirpur, gk objective type questions with answers, general knowledge mcqs, education minister of himachal pradesh, 100 general knowledge questions, culture of himachal pradesh, trees in himachal pradesh, tourist map of himachal pradesh, himachal pradesh districts, himachal pradesh, attractions in himachal pradesh
Share on Google Plus

Author: Karun Bharmoria

    Blogger Comment

2 comments:

  1. 25 ko exam hai has ka kuch tips toh do???
    i hope muje reply mil jargya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try maximum attempt with high efficiency. Avoid mistakes and believe in yourself. You're the only person who can make you get through this exam.Best wishes.

      Delete

Popular Posts